NZ here we come =)

Thanks to Ms Shasha Stewart and Ms Arina for all ur advice and recommendations. Appreciate them all.

So. We will first go to Melbourne



then to Christchurch



from Christchurch to Queenstown, our main destination!

Lake Wakatipu



and Lake Wanaka



From Queenstown, we'll drop by Auckland



and back to Melbourne



Phew... At last... Flight tickets all bought. Tinggal accommodation saje. my fussy fiance insist on lake and mountain view, ensuites and spa bath. amek kau! demanding! senang je dia order. yang saket mata nak survey aku jugak! Tapi alhamdullillah. found one kinda interesting. Nak book sat g lepas Ikmal balik keje. Saya mana ada $$$ nak book... saya student ^_^ hihihi

mode verangan: ON

Pictures Credit: Melbourne 1 Christchurch Lake Wakatipu Lake Wanaka Auckland Melbourne 2

This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

29 Responses to NZ here we come =)

  1. bestnya zara! but new zealand? wow tak mahal ke? wanted to go to aussie as well, so should i go melbourne or sydney or perth?

  2. ZARA says:

    tak semahal mana kot. IDK. depends on ur liking kot. i tak suka air masin, pedih mata nak swim. and when u talk about lakes. the best i think would be NZ sbb LOTR... hehehe

    i never been to Aussie. So nak recommend pon tak tau... kalau i takde plan nak g NZ i may go to perth sbb airline ticket paling murah... hihihi...

  3. kay kamal says:

    damn sgt best..chis jeles.lol

  4. harzharun says:

    dear...plan saja pun dah rs sgt excited kan....blom g lagi..hiiii

  5. ZARA says:

    kay: aku takda duit hantaran macam orang lain. so aku g lah NZ bawak diri... hahaha

    Miss Nona: jom!!!

    Harzharun: i blom g dah rasa nak g lagi. macam mana?

    p/s: Jetstar (airasia aussie) start bulan march ada fly from KL direct to NZ. tungguu......

  6. wah, bestnya zara!! cant wait to see the picas nanti :)

  7. ZARA says:

    thalhazlin: aku terlampau xcited. rasa nak p sikalang jugak!!!

  8. mmg best!
    saya jeles ok.
    nt amek gamba byk2 tau..=)

  9. ZARA says:

    mawar: halu junior sekolah!!! ;) baiklah!!! nnti saya amek gambar banyak2!!!

  10. Cik Belle says:

    hui, bestnyer u zara! tengok gambar ni pon i dah dapat rasakan best betul ur honeymoon nanti! hihihi..

    cis, nak jeles juge! wahaha

  11. ZARA says:

    Cik Belle: Takmo jeles2! tapi kalau nak jeles jugak apo dayo den. haha neway, we will not spend much on the wedding. cheapo giler wedding aku nnti, sbb kan honeymoon ni aku serahkan jiwa dan raga!

  12. romantik n sweet, kalo ada rezeki mao pergi juga... tak sabar nk dengar story zara nanti. jgn lupa tau =)

  13. ZARA says:

    Nora: Insya-Allah Nora!

  14. kay kamal says:

    ill b going to a place im yet to tell..tggu~~

  15. kay kamal says:

    ill b going to a place im yet to tell..tggu~~

  16. ZARA says:

    kay: mana-mana???? bgtau!!!!

  17. Aza, BESTnyer!! Niway confirm ur honeymoon gonna be splendid one!!

  18. ZARA says:

    Arina: Terima kaseh Arina sayang!!! nnti kita g second honeymoon g NZ sesame nak? mesti seronok!!

  19. luvira says:

    jeles..jeles..jeles..

    full stop ;P

  20. ZARA says:

    luvira: mari mari mari!!!

  21. nizabeba says:

    wow zara...best gils..romantiknya hornymoon die.. ni ade pakej ke?
    best2 i loike!! =)

  22. ZARA says:

    nizabeba: ni pakej buatan sendiri, jadiknya: xtra romantic!!! hehehehe

  23. weeee best! jeles okeh. happy hornymOon. let's make babies together HAHA =p

  24. ZARA says:

    Lynda: thanks hun!! kalau u ada plan nak g NZ lepas settle wedding boleh g honeymoon sesama! hahaha.

  25. haha we didnt plan ke tempat yg jaoh sbb cuti die sangat sikit HAHA maybe hornymoOn nearby here (= have fun babe! mmg best hornymOon you. you know better than me right :D

  26. ZARA says:

    Lynda: my fiance pulak annual leave tahun lepas pon still ada. dia susah nak cuti. admin let him keep his annual leave from last year. so dia nak amek cuti sebulan for our wedding. and dia nak honeymoon jauh2.

  27. ZARA :
    WOW bestnye cuti banyak! i pon cuti dah byk tolak EL mase nenda tak sehat HEHE one month cuti kawen - sangat worth it. we only have 2weeks je :(

  28. ZARA says:

    dia sajo sebulan. aku 2 weeks jugak! khas utk honeymoon. =(