Melaka Wedding Fair

I met Kay Kamal and Lukman her fiance tadi... dekat supposedly a Melaka Wedding Fair. Sangat sedih... Kesian Kay yang tunggu aku... Cik Noh and Angah decide nak datang pulak pagi tadi so... aku pon buat air segala... u know lah my sisters are all kan bangun tengah hari...

Anyway... disebabkan memory card yang Abah campak ntah mana... phone memory aku dah full... so the only pic i took is the banner we saw kat tapak fair tu...
Photobucket

I call the num on the banner... nama dia En. Sheikh (betul kot nama dia ni)... Dia kata mmg sepatutnya ada wedding fair ni tapi organiser cancel...

Yang bengang nya... apa kata call up CDQA Media bagitau yang korang cancel???? sengal betol... both Bridal Guide and Ratu Sehari ada publish about this wedding fair... Bukan nya susah kot... a phone call away je...


Anyway... sebagai denda aku lambat jumpa Kay tadi, aku akan belanja dia makan Dim Sum next next week... YUMMY....

As for the rest of B2B dari Melaka or nak pergi Melaka Wedding Fair tu.... TOK SAH!!

Lupakan je.... OK?

Have a nice weekend everyone!!!

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

27 Responses to Melaka Wedding Fair

  1. omaigod!! seryesly.? ai br igt nak pegi next few days when i got bck frm kb..aduyyai..so camno la i nk cri vendors kt mlaka ni?hmm nnt u ng kay help me out blh?hehe sbb groom's reception kt mlaka but we hv no idea the best bridal in mlaka..adus.

  2. ZARA says:

    Ellfazira: would be glad to help... I pon still tgh survey2... ingatkan ada wedding fair ni senang sikit... sekali nan ado wedding fair nya... u nak cari cam package nya ke?

  3. hmm i xsure la packge ke x..maybe nk bt kt hall..so i jst nk some decos, no pelamin, just cake cutting then catering la..dress i da tempah ng designer i..so mainly bot the hall deco la..huhu any help?i betol2 lost.

  4. ZARA says:

    so maknanya, u carik hall decos and catering saje ar kan?

    hall dah tau kat mana? i pon tak buat pelamin and deco maybe DIY sbb buat kat rumah... i ada few friend just got married recently nnti i tanyakan...

    as for catering... u nak food camne? typical wedding food nasi minyak etc or nak cam masak nogori? reception melaka ni in which part of melaka dear?

  5. ayer keroh yunk..probably dewan bistari..tp xtau la still free ke x for my weddg date. takot dh ade yg book huhu food hmm nthlaa i xsure..mybe typical je kot..i mcm mls nk deco sdri hall,.xbsr la plak kn?haha jst nk vendor yg blh do the whole hall deco including meja mkn pengantin n etc. jst i xnk sewa pelamin or baju. MUA kt mlaka yg make up cun u knl x? i nk make up ala2 english classic g2..cewaahh!hahah berangan.

  6. ZARA says:

    owh ayer keroh... okay... kalau dewan bestari tu dah occupied u nak area ayer keroh jugak lah eh? nnti i cari vendor kat ayer keroh... or near there... yang hebat2... huahahaha

    MUA in Melaka i like Salima (dah hire pon for my wedding) of course lah bagi i dia terbaik in Melaka... kuikui

    http://salima-makeupartist.blogspot.com/

    u tgk2 lah... kalau berkenan...

    ni pulak yang lain in Melaka

    http://geecantik.blogspot.com/
    http://slydzo.blogspot.com/

  7. ok2 i da folo salima..heee;p
    thx a lot dear..if u hv any info share2 la k..thx a zillion!!! hugs.

  8. ZARA says:

    most welcome!!! *hugs*

  9. Ikmal says:

    hmmm...pegi wedding fair boleh pulak bangun pagi.

  10. kay kamal says:

    lol,ikmal kejam!

    i baru balik dating..aih la..pnat je. geram2!! ade ke diorg nk wat tp tak jadi and TAK BAGITAU lak tu??? hampas bebeno

    pnat je kami ni bgn dan sebagainye.

    tadi i g my fren nye kenduri kawen..supersimple. tapi food mmg bole thn sdap. nasik jagung dier best. lembut je nasik.. *kebulur ke hape ni?*...

    ouh dimsum~!

  11. aziraarif says:

    lor...wedding fair dibatalkan?
    what a pathetic organizer

  12. they shud inform earlier. haish, kalau i yg dr KL dtg utk wedding fair tu, comfirm marah jugak. this is really bad! At least, buat lah short notice kat web ke, press ads. haish! bloggers will definitely spread the words.

  13. harzharun says:

    ayooo!!!.boleh plak cenggitu!!!...banner bagai nak rak...kanopi lg la bagai nak rak...dr jauh cam byk booth je!...hampeh kan!

  14. ZARA says:

    Ikmal: kenapa kau kena sibuk? i selalu bangun pagi lah...

    :p pppfffttt

  15. ZARA says:

    Kay: Dia mmg kejam... dim sum yummyy... hehehehe

    Aziraarif: yup yup... Yang si sheikh tu kata diorang excited nak buat tapi last last cancel...

    Lynda: I tak datang dari KL tapi i marah!! inikan yang datang dari KL sure lagi furious...

    harzharun: mmg aiyooo!!!

  16. ElyaElmo says:

    sian u zaraaa.....tape2...leh gi kat midvalley next weeek :D

    nway..dh dirisikkk yee..;;)

  17. aDieyZa says:

    zara, leh send e-mail kat zana x? since u kata maybe nak attend wedding zana but takut zana x kenal..

    zana appreciate if u sudi dtg.. xkenal maka x cinta kan?? hehehe..

    time ni lah kita boleh tmbh kawan.. xkenal x bermakna xleh dtg.. sbb zana dh jemputkan..

    ni e-mail zana, adieyza_1110@yahoo.com.. try e-mail or add zana kat fb k..

  18. ZARA says:

    Elya: yeayyy... suka wedding fair...

    Zana: kat n9 kan? dokek jo... saya mau g!!!

  19. amElyn says:

    hi zara!
    i baru jumpa ur blog!
    i sensitip sket bab bab melaka ni.coz im getting married this coming Oct.buat kt melaka.tu yang dok bz carik sana sini.susah okayy nak jumpa benda best for wedding kt melaka ni.
    u dok melaka jugak ke??
    oh feel free dropping by n share some info n tips!! especially tmpat best nak beli kt melaka.
    eh babe, y eh sume org macam suka salima tu??? santekk sangat ke??

    hope to hear from u soon!
    i link u btw! xx

  20. ZARA says:

    amElyn: yeayyyy!!!! orang melaka!!!! aku bab ke melakaan mmg semangat...

    i mmg orang melaka. hidup mati utk melaka... huahaha...

    semua orang suka eh salima? tak tau pulak... ye kot... i mmg suka tgk make up dia... oklah utk price dia... lagi pon dia orang alor gajah... sama dengan i :)

    p/s: i pon dah link u :)

  21. amElyn says:

    wah!!! best3!!!
    finally, jumpa geng melaka!!
    toink* toink*
    eh babe, bila ur wedding date?? macam harus pegi jek ni.dah lah dekat.u alor gajah eh?? i kat bukit rambai..
    *jangan cakap tatau*

  22. ZARA says:

    *lompat-lompat*

    hihihihi... i balik melaka ahad... nnti kita jumpa nak? seronok nya jumpa geng...

    i kahwin 1st january... lambat lagi. u bila?

    bukit rambai? apa pulak tak tau... ada sedara kat sana!!!

  23. amElyn says:

    alaa..awat tak bagitau awal2??
    later we can plan n meet up kan? it must be fun!
    ok.have to save the date.i 23.10. tapi bertandang in January gak. hihi jangan clash suda!
    seyesly??? wahhh.good2!!
    sambung toink toink*

  24. ZARA says:

    hehehe...

    find me on FB if u ada... nnti kita meet up nak?

    search azara nur

    *cant wait*

  25. lorh.. suke2 aje dorang cancel wedding fair tu.. aiyoo.. naseb baik Zara dah call awal2..

  26. Wedding fair kat melaka ni i dgr 20hb-25hb Julai..Kat melaka Mall..betul ke???i nk pg
    ni..

  27. ZARA says:

    thank u lah bgtau ada wedding fair lain.... thank u tau!!!