Kesayangan

Sorry uols dah lama tak blogwalking... jengah-jengah and terjah-terjah blog korang. I'm in Melaka and there's only 1 PC. Saya tak da laptop. Sebab Abah beli D80 for my 24th Birthday, 2 years ago. So sebab binatang tu mahal nak mampos masa tu, dia kata no more new things for me. Sob Sob.

Anyway...

Hari ni baru dapat melabuh buntut depan PC dengan amannya...



*dalam kereta otw to Jusco Melaka yang baru*

*on the phone with Ikmal*

Ikmal: Hong Kong Disneyland?

Me: Suka hati lah yang... Kenapa you tak nak g SuZhou?

Ikmal: Azara Nur, i nak g new zealand. You yang nak g SuZhou and You yang kata nak within budget lah bagai.

Me: Ok. So sekarang you nak g Hong Kong?

Ikmal: I tak tau lah Azara Nur. Suka hati u.

*letak telefon*

Me: Alamak merajuk pulak mamat ni.

Mama: Siapa?

Miza: Siapa lagi?

Me: Dia nak g New Zealand. Tapi Aza tak nak. Sebab taknak lari budget. Suggest g SuZhou macam tak agree. Then dia suggest g HongKong tapi bunyik cam terpaksa. Menyampah.

Mama: Ala za, sian dia... Penat dia kerja, biar lah dia nak g mana pon. You've been to so many places. Dia baru nak holiday. Give him a break.

Me: Ye lah tapi dah discuss hari tu nak within budget.

Mama: Yoyoi kan kata nak sponsor. Nanti ur siblings and me can top up also.

Me: Let me think first. SIGH.


****

*At Jusco Melaka yang baru*

Me: Mama, ok tak this ring for Ikmal?

Mama: Silver? are you out of your mind?

Miza: Kak, at least white gold kot.

Me: Lelaki tak leh pakai white gold lah.

Mama: Platinum then.

Me: So, tak yah beli lah silver ring ni?

Mama and Miza: NO!!!!

Me: Ok fine... cincin je kot. bukan nya Ikmal excited pon pasal nak pakai cincin ni. SIGH.

****

Moral of the story: When it comes to Ikmal, aku pasti kalah.

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

18 Responses to Kesayangan

  1. best nye ader org nk sponsor honeymoon!!!lucky u..

  2. ZARA says:

    missbutterfly: orang tu my cousin and his family. dia sponsor sikit je kot. lain sendiri. kalau tak cukup maybe mom and siblings top up.

  3. ha'ah best! apapun, rasanya hong kong dengan swiz tu dua2 best. walau tak pernah pegi. ehe

  4. wow.. haneymoon di new zealand..tempat yg paling ann nak gi.. kalau new zealand penuh dengan alam semulajadi & very peacefully.. hong kong pulak place for shopping =)

  5. hmm susah kan mcm tu dear...same goes to me...menyampah la!! adoi!! hate it...mesti xphm kan?? haha layankan aje

  6. ZARA says:

    thalhazlin: Saya gedik. tak nak pergi tempat panas. europe mahal sangat pulok... Rasanya betul lah... Dua2 best kot.

  7. ZARA says:

    Ann: kan? kan? nak sangat g new zealand... tapi still kena kira2 budget ni.. sob sob...

  8. ZARA says:

    Farah Fatihah: tu lah. sebab tu orang kata waktu tunang ni dugaan. walaupun i tak bertunang, tapi i think it meant the preparation towards wedding tu kot yang mencabar. ntah.

  9. k.aza... org laki mmg x suke pakai cincin eh.. poje pun x suke! dia siap ckp lg, kalo lpas kawen x nk pkai cincin bleh? tkt kene panah kilat katenye! smpai ati!!!

  10. ZARA says:

    mmg nak kena panah kilat. mesti ar kena pakai. kalau tak mana orang nak tau dia dah kawen. heheheh kan kutinkan?

  11. yela... geram btul...belikan dia cincin sebesar bijik mate baru tau! kih3

  12. untung la nyer org nak sponsor kan..
    hai salam perkenalan..:-)

  13. ZARA says:

    kutin: gile ar kutin!!! tak boleh nak soroh dah tu!

    acik gee chomey: diorang tak tau nak beli apa untuk wedding. so diorang offer nak sponsor :) which i like!!!

  14. @ty_farEd says:

    hahrahrh... kene mengaLah sebab sayang... famiLy pon mintak mengaLah jugak..!!adoyai...heheheh...

  15. ZARA says:

    Ati: kalah mengalah memang biasa lah tu when it comes to him

  16. ElyaElmo says:

    sisss....mesti u ni jenisss cepat mengalah kann:D

  17. haa... what's with men eh? dorang ni tak eksaited pon ke nak pakai cincin? kompius.. kompius..

  18. ZARA says:

    elya: no. actually no. tapi my family selalu backing dia... sob sob... so terpaksa mengalah...

    girl friday: entah lah... dah kalau tak nak pakai tu belikan je silver ye tak? takda lah terkilan kalau hilang... hihi